PANTONE is de naam van een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200 ('Pantone Matching System'), zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Het woord 'matching' ('overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen.

De eerste publicatie, in 1963, was vooral gericht op grafische ontwerpers, drukkerijen, en hun kleurtechniek CMYK. Op dit moment is de catalogus uitgebreid met vertalingen naar elektronisch gemaakte kleuren voor presentatie op beeldscherm.

PANTONE heeft bij al de kleuren een digitale benadering gegeven om computerontwerpen mogelijk te maken en daarbij zoveel mogelijk overeenkomst te houden tussen digitale ontwerpen (kleuren op het beeldscherm) en fysieke productie (drukwerk). Deze vertalingen zijn in RGB, HTML-tags of in systeemspecifieke coderingen.


kleurenwaaiers
kleurenwaaiers
chips-boeken
chips-boeken
Fashion-&-Home
Fashion & Home
X-Rite-kleurmeters
X-Rite kleurmeters

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.