DEZINE nieuwsbrief
Een font geheel naar uw wensen!
Onze leveringsvoorwaarden
Onze Privacy-waarborg


DEZINE : de digitale nieuwsbrief van Lettergrafica

Normaliter sturen wij elke twee à drie weken onze digitale nieuwsbrief DEZINE aan onze klanten, waarin we aandacht schenken aan nieuwtjes op het gebied van DTP, de nieuwste fonts, hard- en software, boeken en aantrekkelijke aanbiedingen doen.

Wilt u de nieuwsbrief graag ontvangen dan kunt u zich hieronder abonneren, want wij willen u wel informeren, maar sturen liever géén spam!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan schrijft u zich hier op DEZINE in! stuur uw gegevens en vermeld als subject "SUBSCRIBE"Fontmaatwerk

 

Een font geheel naar uw wensen!
Al 50 jaar verkoopt Lettergrafica fonts en heeft dus een hoop know-how in die jaren opgebouwd. Daarbij werken we nauw samen met een aantal specialisten op fontgebied en fontaanpassingen. Dat resulteerde in speciale fonts voor o.a. de ANWB, Albert Heijn, G-Star, ING, KLM, Kawasaki, de Kamers van Koophandel, Ranx Xerox, Robeco en vele andere organisaties.

Onze speciale status
Linotype en Monotype hebben de grootste en meest bekende fontcollectie ter wereld en streven voortdurend naar een optimale kwaliteit van hun fonts. Onder andere om die reden mogen derden hun fonts op geen enkele manier bewerken of aanpassen, echter samen met onze specialist mogen wij een groot deel van deze fonts wel officieel aanpassen.

Digitaliseren
Naast aanpassingen aan bestaande fonts digitaliseren wij ook fonts op basis van EPS-en of tekeningen. Een deel van dit werk wordt meestal uitbesteed aan ontwerpers, en wij houden ons bezig met de techniek.

OpenType
Met de introductie van OpenType binnen de ontwerpomgeving is er veel meer mogelijk geworden met fonts. Wij kunnen een font van allerlei speciale OpenType functies voorzien. Te denken valt b.v. aan enkele van de onderstaande functies:

  • Een handtekening of logo digitaliseren en in een font aanbrengen, waarbij de handtekening of het logo automatisch geselecteerd wordt bij een bepaalde toetscombinatie
  • Het aanbrengen van speciale ligaturen (karaktercombinaties), naast de vaak al bestaande fi- en fl-ligatuur.
  • Het toevoegen van klein-kapitalen en (uit)hangende cijfers.
PCL en hardware fonts
De tegenhanger van alle moderniteiten op fontgebied is het inbouwen van een font in de printer, via b.v. een DIMM, SIMM of Flash of met een externe box. Deze oplossingen zijn vaak binnen een printserveromgeving het makkelijkste. Te denken valt aan Unix systemen, SAP enz. enz. Wij werken nauw samen met een van Nederlands specialisten op dit gebied, om de "Office" en de "Back-Office" omgeving goed op elkaar te laten aansluiten.

"Vreemde" talen
Nu we steeds Europeser (moeten) worden, komt het ook steeds vaker voor dat er fonts nodig zijn voor diverse Europese talen. Verschillende leveranciers hebben een groot deel van hun fonts al voorzien van de benodigde extra karakters maar voor fonts waarbij dit nog niet het geval is, kunnen wij deze toevoegen. U kunt uw font zo laten aanpassen dat elk teken van een vreemde taal in het font aanwezig wordt gemaakt.Kortom, wat is er nu mogelijk?

Conversies en extra karakters
Wij converteren slechts cross-platform (Mac <-> PC), indien u toestemming heeft van de licentiehouder van het betreffende font.

  • naar OpenType, zonder extra karakters of mogelijkheden
  • toevoegen van extra karakters
  • toevoegen van extra mogelijkheden (features)
Vreemde talen fonts
Aanmaken van een font op basis van een bestaand font
Koppelen van fonts
Bijvoorbeeld het plaatsen van de Heavy i.p.v. de Bold variant van een font. Hierdoor is de Heavy dan eenvoudig via de Bold-knop te gebruiken.
Naamsverandering
Dit moet wel volgens de licentievoorwaarden van de leverancier toegestaan zijn. Prijzen gelden alleen voor standaard fonts.
Delta of ESQ/XSF Hinten
Delta Hinting zorgt er voor dat een TrueType font beter wordt weergegeven op een bepaalde grootte en resolutie. ESQ of XSF kan een schermkwaliteit opleveren die vergelijkbaar is met de Arial en TimesNewRoman e.d.
  • Hinting per puntgrootte
  • ESQ of XSF hinting: op aanvraag

Meer informatie en/of offerte kunt u per e-mail aanvragen: fonts@lettergrafica.nl
 

Beknopte leveringsvoorwaarden van Lettergrafica-online

Prijzen
Alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW en zijn exclusief verzendkosten.
Uitvoeringen en prijzen van alle producten op onze site kunnen zich wijzigen. Men kan zich nimmer beroepen op gegevens op onze website.

Betaling
Wij leveren uitsluitend onder rembours, incasso of per vooruitbetaling, tenzij u een door ons geautoriseerde klant bent, waardoor u (strikt onder voorbehoud) op rekening geleverd kan worden met een betalingstermijn van 14 dagen zonder enige aftrek

Behandel- & verzendkosten:
Wij berekenen voor iedere order € 9,50 handling- en verzendkosten.

Overeenkomst
Wij leveren conform onze leveringsvoorwaarden en door het plaatsen van uw bestellingen, accepteert u onze leveringsvoorwaarden. Onze volledige leveringsvoorwaarden kunt u hier downloaden.

 

Privacy-waarborg
We hebben ons Privacy Statement bijgewerkt om uw privacy rechten nog beter te waarborgen. Wat betekent dit?


• We verzamelen en gebruiken alleen persoonlijke gegevens die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van onze diensten
• We maken altijd duidelijk voor welke doeleinden we persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken
• Wanneer wij persoonlijke gegevens gebruiken voor andere doeleinden (bijvoorbeeld marketing- activiteiten) vragen wij vooraf om toestemming
• Wanneer we uw persoonlijke gegevens met derde partijen delen zorgen we ervoor dat deze gegevens zorgvuldig en veilig worden verwerkt.

Onze volledige privacy-waarborg kunt u hier downloaden.
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies