Wat is een font?

Onder een font wordt over het algemeen verstaan;

 één bepaald lettertype, inclusief de eventuele stijlnaam. 
De stijlnaam geeft a.h.w. de mogelijkheden of varianten van het lettertype aan.

 Zo'n variant wordt ook wel "gewicht" genoemd. Volgens deze definitie heeft u dus in elk geval op uw systeem al de volgende 4 fonts: 
Arial,
 Arial Italic, 
Arial Bold, 
Arial Bold Italic.

Fonts worden geleverd als losse lettertypes (één gewicht), als fontfamilies en speciale selecties lettertypes op diverse verzamel-cd's: de fontcollecties.

Er zijn diverse formats beschikbaar; PostScript, TrueType en OpenType, maar niet elk font is ook in al die formats leverbaar.

Fonts kunnen gemaakt zijn voor de Mac, de PC of voor beiden (hybride).

Een PDF met meer algemene informatie over fonts kunt u » hier downloaden.

 

Webfonts

Steeds meer websites hebben tegenwoordig hun teksten gezet uit het huisstijlfont. Omdat er veel onduidelijkheid is over het gebruik van deze fonts en er zeer veel keuze is hebben we een infoblad (PDF) gemaakt waarin we de belangrijkste keuzemogelijkheden beschrijven.

Deze PDF over webfonts kunt u » hier downloaden.
 

Fontlicenties

Grafici en  designbureaus hebben regelmatig geen licentie voor een lettertype dat wordt gebruikt, omdat een designproject vaak kortdurend loopt en er gekozen wordt voor een trial-versie omdat het font even nodig is. Maar wanneer na die tijd het lettertype nog in gebruik is op een website of nog op de server of de computer staat, is er dus wel een licentie voor nodig.

Lettergrafica-online verzorgt voor u alle licenties en licentie-uitbreidingen. Voorkom een stevige boete en houd uw fontlicenties op orde!


BESTELLEN
de mogelijkheden:

1. Fonts kunt u bij ons bestellen via de button "Font offerte" (in de menubalk). Wanneer u de gevraagde gegevens heeft ingevuld krijgt u z.s.m. van ons een offerte. De fonts kunnen via e-mail aan u geleverd worden, zodat u zeer snel - eventueel, indien nodig, binnen 24 uur - over de benodigde lettertypes kunt beschikken.

2. In de onderstaande categorie "fontcollecties" vindt u de diverse verzamel-cd's met (populaire) lettertypes. Ideaal om een goede fontbasis te verkrijgen!

3. Wij kunnen fonts ook helemaal naar uw eigen wensen maken, ga voor meer informatie hierover naar de button "Mededelingen" (in de menubalk).fontcollecties
fontcollecties
fontboeken
fontboeken

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.