Morris Fuller Benton ontwierp de Franklin Gothic voor het American Type Founders bedrijf in 1903-1912.

Lettertypes zonder schreven kregen de verkeerde benaming "grotesque" in Groot-Brittannië, en "grotesk" in Duitsland en werden omschreven als "gothic" in Amerika. Er waren al vele 'gotische' lettertypen in Noord-Amerika in de vroege jaren 1900, maar het Benton ontwerp was waarschijnlijk beïnvloed door de populaire "grotesks" uit Duitsland, zoals Basic Commercial of D. Stempel AG Reform.
De Franklin Gothic is misschien vernoemd naar Benjamin Franklin; het ontwerp heeft echter geen historische relatie met die beroemde vroege Amerikaanse drukker en staatsman.
Morris Benton was een productieve ontwerper en hij ontwierp verschillende andere schreefloze lettertypen, waaronder Alternate Gothic, Lightline Gothic en News Gothic. In feite de News Gothic en Lightline Gothic kunnen worden gezien als lichtere "versies" van de Franklin Gothic en kunnen samen worden gebruikt in het juiste ontwerp.

ITC Franklin Gothic heeft een groot aantal lettertypen op basis van Benton's werk.
In 1980, Victor Caruso tekende opnieuw de oorspronkelijke Franklin Gothic en ontwierp meer gewichten en David Berlow voegde in 1991 meerdere condensed en compressed gewichten toe. Met tientallen gewichten en stijlen is dit font bruikbaar in elke situatie waarbij weinig ruimte in documenten of websites voorhanden is.

Informatie over deze font-cd:

Aantal fonts: 40
Format: Hybride CD
Compatibel met Mac & PC
Licenties: 5
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 595,00
Aantal: Bestellen
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies